Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: risaliyeleri mi yoksa kur'anı ders yapmak doğrudur.?  (Okunma Sayısı 525 defa)
onuri
Yeni Üye
*

Karma +0/-0

« : 16 Ocak 2010, 19:06:57 »

Saidi nursi hocaefendiyi rehber edinenler lütfen aşağıdaki soruları cevaplayınız :

1-rehberiniz Kur’an  olduğunu söyleyip saidi nursinin kitaplarında hangi süre hangi lamada anlatılıyor.? Yaklaşık 6666 ayet  nerede.?

2-Allah c.c. müslümanlar kardeştir  .ayet olarak veriyor.okuduğunuz  lamalar Bitlis –Tiflis kardeştir diyerek  şehirleri kardeş görmek yanlış yorum değilmidir.

3-Bitlis veTiflis şehirlerinde yaşayanlar tamamı iman mı etti?

4-tevbe süresi 24. ayet  tam tersi verilip sonra işi Allah sevgisine bağlamak.Kur’anın anlamına muhalif olmak değilmidir.risaliyelerde  29 tane  tevbe süresi ayeti  var.tevbe süresi  129 ayettir.100 ayet  sizceönemli  değilmidir.?nereden  öğreneceksniz.?

5-Tabiatta eşitlik yok . olsaydı bende eşit olurdum diyerek..bugün islama ters rejim olan kapitalizm tabiattan alındığı,büyük balık küçük balığı yutar felsefesini de alırım  demeye getirip sosyalistlere verdiği cevap çelişki değilmidir.?

6- yasin süresini okuyup ölülere armağan etmek Kur’ana ters değilmidir? Allah c.c. 70. ayette bu nu yaşayanlar için olduğunu,okuyup anlasınlar ,tatbik etsinler diye verdiği halde anlamı üzerinde hiç durmamanız,durmanızı isteyeni aranızdan kovmanız  sizin doğru yol üzerinde olmadığınızı göstermiyor mu ?
7-   bir insanın ilke ve inkilaplarına bağlı kalacağına dair yazılı beyan vererek Allah c.c. şirk
      ortak koşarak amelin olmayacağını tevbe 16-17 ayetlere ve tağutu reddetmeyenlerle ilgili
yüzlerce ayete mualif olmuyormusunuz.?

8- ortak koşmanız karşısında seninde cebinde putun parası var diyerek verilen cevap yanlış değilmidir.bu parayı alırken ve kullanırken istediğim yerde istediğim şekilde kullanırım.puta göre kullanmam.putu katlarım bükerim.sen vakfa asmak baş taçı yapma zorunluluğun var. Benim parayı Allah c.c. ye göre kullanma özgürlüğümvar.senin vakfında böyle bir özgürlük yok .yaptığın çalışmalarda putu inkar edemezsin,her yıl bunun hesabını tağuta ve görevlisine vermek zorunluluğun var.benim cebimdeki paranın hesabını kimseye vermem.itikatım bozulmaz.sen yazılı olarak açık ve net bir şekilde  itikatını bozmuyormusun ?islam dan çıkmış
olmuyor musun ?
.........

bunlara Allah c.c. rızası için cevap veriniz.

gönlümün gülü
Genel Moderatör
Kahraman Üye

Karma +9/-1

« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2010, 12:10:44 »

çok yanlış düşünüyorsunuz risale i nur imani konuların tefsiridir vede tabiki öncelikle kuran rehberimizdir... risale-i nurun hemen her kelimesi hakikattir...

''Rabbenâ, lâ tüziğ kulûbenâ...''
"Rabb’imiz, kalblerimizi kaydırma..."
onuri
Yeni Üye
*

Karma +0/-0

« Yanıtla #2 : 24 Mart 2010, 10:24:00 »

gönlümün gülü  kardeşim

insan hatalarını  göremez.bir  başka   mümin kardeşin  daha  iyi  görebilir.

örnek:  kendimden vereyim.sporu seviyorum.başarılı  olduğum  dallarda kupalar aldım.hanım  bana  kızarak  hepsini   çöpe attı.  bu  olay beni  uyandırdı.  kupalar  bir  çeşit  puttur.  bunları  attığı için  eşime teşekkür  ettim.halbu  ki eşim benim  ona çok  kızacağımı  düşünmüş.

sizde  risaliyelere o  kadar bağlanmışsınız  ki bir kula ait olduğunu dahi düşünemiyorsunuz.

orada  kur'ana  terslikleri bile  görmek  istemiyorsunuz.

tevbe  süresinde  olan  risaliyelerde olmayan  100  ayeti  bile  düşünmek  istemiyorsunuz.

inşallah  sadece Kur'an  ve  sünnet üzerine  amel  edenlerden oluruz.
gönlümün gülü
Genel Moderatör
Kahraman Üye

Karma +9/-1

« Yanıtla #3 : 26 Mart 2010, 19:38:05 »

tabikide bir kula ait... örnek verir misinz hangi bölümü kurana ters???

onuri
Yeni Üye
*

Karma +0/-0

« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2010, 00:07:14 »

gönlümüngülü  kardeş

sorularda  terslikler verildi.anlamak  istemiyorsanız,sizin için bir terslik yoktur.

canınızı  sıkmayın.maturi-eşaritartışması yapılır.  ben  katılmam.eşariler der  ki tebliğ  yapılmayan masumdur.yani  ilm  öğrenmezsen sorumlu  değilsin.sorumluluğun kalmaz.  tevbe  süresindeki  100ayeti  okumazsınsorumlu olmazsın.ben  dinin  tamamlandığına  iman ettiğim  için bildiklerimidende bilmedilerimizden  de sorumlu  olduğumuza  inanıyorum.iman etmenin  de  gereği  budur.

Allah  c.c  yardımcımız olsun.
gönlümün gülü
Genel Moderatör
Kahraman Üye

Karma +9/-1

« Yanıtla #5 : 13 Nisan 2010, 17:36:24 »

bu konuda konuşulacak çok şey var...fikrinize saygı duyuyorum..fakat risaleleri tam okuyup anlamadan böyle konuşmak uygun olmaz size tavsiyem risaleler hakkında biraz daha araştırma yapmanız...ALLAH (C.C.)YARDIMCIMIZ OLSUN!...

onuri
Yeni Üye
*

Karma +0/-0

« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2010, 08:42:36 »

Benim de size  tavsiyem  Kur'anı  ders yapmanızdır.

rabbim  hükümleri herkesin  anlayacağı  şekilde  muhkem  ayetlerle   

defalarca değişik  örneklerle verdi.

kulların  örneklerimi  daha  doğrudur  yoksa  Allah  c.c  nin  örnekleri.

imtihanı  kime  karşı oluyoruz.bizi kim  imtihan  ediyor.

bunu  anlasanız   inşallah   bir oluruz.

« Son Düzenleme: 08 Eylül 2010, 08:49:52 Gönderen: onuri » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: